Toggle Navigation

 

Ljutkasti soja mafini

Grickalica za sva godišnja doba.

Priprema

Sir izgnječiti viljuškom.

Penasto umutiti belanca, dodati žumanca, a zatim i preostale sastojke: obe vrste brašna, palentu, ulje, so, prašak za pecivo, iseckanu ljutu papričicu i jogurt (ako je smesa gusta doliti jogurt). 

Kalup za mafine premazati uljem, posuti brašnom i puniti kalupe do 2/3 visine pripremljenom smesom.

Mafine peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta.

Servirati mafine uz krišku mladog sira.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 28 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 40 %

Natrijum - 128 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 14 mg

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Natrijum - 64 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 3 jajeta
    • 200 g pšeničnog brašna
    • 50 g sojinog brašna
    • 100 g palente
    • 100 ml ulja
    • 500 ml jogurta
    • 1 kašika soli
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 200 g mladog sira
    • 1 ljuta papričica