U činiju staviti brašno, pavlaku, jaja, so, prašak za pecivo i ulje.
Umesiti glatko testo i praviti male kuglice.
Svaku lopticu umakati u umućeno belance i susam.
Ređati ih u tepsiju i ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 20 minuta.
Kada kuglice porumene izvaditi ih iz rerne i servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Tiamin - 90 mg
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati - 12 g
Masti - 3 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 8 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Vlakna - 63 g
Natrijum - 82 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Tiamin - 45 mg
Ugljeni hidrati - 1.5 g
Ugljeni hidrati - 6 g
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 4 mg
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Vlakna - 31.5 g
Natrijum - 41 mg
Vlakna - 0.5 g