Toggle Navigation

 

Loptice sa pavlakom

Koktel pecivo za sve prilike.

Plativoo
Priprema

U činiju staviti brašno, pavlaku, jaja, so, prašak za pecivo i ulje.

Umesiti glatko testo i praviti male kuglice.

Svaku lopticu umakati u umućeno belance i susam.

Ređati ih u tepsiju i ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 20 minuta.

Kada kuglice porumene izvaditi ih iz rerne i servirati na tanjir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Tiamin - 90 mg

Ugljeni hidrati - 3 g

Ugljeni hidrati - 12 g

Masti - 3 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 8 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Vlakna - 63 g

Natrijum - 82 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Tiamin - 45 mg

Ugljeni hidrati - 1.5 g

Ugljeni hidrati - 6 g

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 4 mg

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Vlakna - 31.5 g

Natrijum - 41 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g pšeničnog brašna
    • 300 g kisele pavlake
    • prašak za pecivo
    • so,
    • 2 jaja
    • 60 ml ulja
    • 2 belanceta
    • susama za posipanje