Toggle Navigation

 

Mediteranski hleb

Pravo sa mora aromatični miris hleba....

Priprema

U mlakoj vodi rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti da kvasac nabubri.

Dodati, so, ulje, iseckane masline, kukuruzno i belo brašno.

Umesiti glatko testo, staviti u pripremljen kalup i ostaviti da se testo digne. Premazati testo uljem i posuti sa ruzmarinom.

Ispeći hleb u rerni zagrejanoj na 220*C, oko 45 minuta.

Ispečen hleb prohladiti i servirati.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 41 g

Vlakna - 69 g

Natrijum - 418 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 20.5 g

Vlakna - 34.5 g

Natrijum - 209 mg

Vlakna - 1 g

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 70 g crnih maslina bez koštica
    • 1 kašika kukuruznog brašna
    • 520 g pšeničnog brašna
    • 1 suvi kvasac
    • 1 kašika soli
    • 1 kašika šećera
    • 45 g maslinovog ulja
    • 375 ml vode
    • ruzmarin