Toggle Navigation

 

Omega-3 hleb

Lan - stabljika, semenke i njihovo ulje - u upotrebi su od najdavnijih vremena.

Priprema

Sve sastojke staviti u aparat za pečenje hleba, umesiti i ispeći.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 47 g

Ugljeni hidrati (%) - 71 %

Natrijum - 83 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 8.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 23.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %

Natrijum - 41.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 180 ml mlake vode
    • 100 ml jogurta od obranog mleka
    • 1 kašičica ulja
    • 30 g meda
    • 1 kašičica soli
    • 1 kašičica mleka u prahu
    • 200 g pšeničnog brašna
    • 200 g raženog brašna
    • 100 g integralnog brašna
    • 10 g suvog kvasca
    • 35 g semenki lana
    • 30 g semenki susama