Toggle Navigation

 

Pica sa sojinim ljuspicama (posno)

Masline su vrlo dobar izvor mononezasićenih masnih kiselina i dobar izvor vitamina E. Čak 75% masti čini oleinska kiselina, koja snižava nivo holesterola. Masline se razlikuju po veličini, obliku, boji i ukusu. Boja i tekstura kože zavise od metoda obrade – od fermentacije do čuvanja koje može biti u ulju, vodi, rasolu ili soli.

Priprema

Hidrirane sojine ljuspice pomešati sa kečapom, posoliti i pobiberiti.

Podlogu za picu premazati pastom od maslina, posuti bosiljkom, poređati listiće šampinjona, posuti sojinim ljuspicama i preko svega staviti kolutove paradajza i paprike. 

Picu peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 330 g

Energetska vrednost porcije - 490 kcal

Natrijum - 1390 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 80 g

Ugljeni hidrati (%) - 63 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 165 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Natrijum - 695 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 5.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

2

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 podloga za picu
    • 100 g hidriranih sojinih ljuspica
    • 1 kašika paste od maslina
    • 100 g paradajza
    • 100 g zelene paprike
    • 50 ml kečapa
    • bosiljak
    • biber
    • so
    • 100 g mariniranih šampinjona