Zagrejati mast, dodati iseckan crni luk i mleveno meso i dinstati par minuta.
Dodati kiseli kupus, začiniti, promešati i dinstati dok tečnost ne ispari. U smesu dodati jaja, promešati i pripremiti nadev.
U tepsiju ređati kore, premazati uljem, filovati nadevom od kiselog kupusa, preklopiti i ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil.
Pitu od kiselog kupusa peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 48 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Natrijum - 438 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 24 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Natrijum - 219 mg
Vlakna - 0.5 g