Toggle Navigation

 

Pita od kiselog kupusa

Prava domaćinska pita.

Plativoo
Priprema

Zagrejati mast, dodati iseckan crni luk i mleveno meso i dinstati par minuta.

Dodati kiseli kupus, začiniti, promešati i dinstati dok tečnost ne ispari. U smesu dodati jaja, promešati i pripremiti nadev.

U tepsiju ređati kore, premazati uljem, filovati nadevom od kiselog kupusa, preklopiti i ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil.

Pitu od kiselog kupusa peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 48 mg

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 51 %

Natrijum - 438 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 75 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 24 mg

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %

Natrijum - 219 mg

Vlakna - 0.5 g

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 500 g kiselog kupusa
    • 200 g crnog luka
    • 200 g mlevenog mesa
    • 1 kašika masti
    • 3 jajeta
    • so,
    • biber