Toggle Navigation

 

Pita od palačinki

Uz malo truda, vrhunsko jelo!

Plativoo
Priprema

Iseckati trapist na kockice, dodati sitan sir i promešati. Dodati iseckanu slaninu i pečenu papriku, promešati i pripremiti fil.

Filovati palačinke, preklopiti i ređ’ati u okruglu tepsiju.

Umutiti jaja sa mlekom, preliti pitu i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180°C oko 25 minuta.

Toplu pitu od palačinki iseći i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 175 mg

Ugljeni hidrati - 66 g

Ugljeni hidrati (%) - 46 %

Natrijum - 815 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 87.5 g

Energetska vrednost porcije - 145 kcal

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 87.5 mg

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Natrijum - 407.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 10 palacinki
    • 100 g trapista
    • 100 g slanine
    • 300 g sitnog sira
    • 200 g crvene pečene paprike
    • 2 jajeta
    • 200 ml mleka