Zagrejati rernu na 220°C.
Ulje zagrejati u velikom tiganju. Dodati spanać i kratko dinstati dok ne omekša, zatim ga procediti što je moguće bolje. Umešati sitan sir i začiniti muskatnim oraščićem.
Rastanjiti lisnato testo na papiru za pečenje i malo na gore zavrnuti krajeve da fil ne iscuri. Izbockati testo viljuškom, da se previše ne naduva pri pečenju. Peći 15 minuta ili dok ne postane tek pomalo braonkasto. Izvaditi testo iz rerne i sačekati ili prstima lagano pritisnuti da se spusti.
Staviti spanać sa sirom po površini, ostavljajuci četiri prazna kruga u sredini svakog kvadranta i u svaki pažljivo spustiti po jedno jaje.
Začiniti i vratiti u rernu još 10-15 minuta dok belanca ne postanu bela, a žumanca u polutečnom obliku, kao za jaje na oko.
Pitu servirati toplu.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 107 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Natrijum - 431 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 53.5 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Natrijum - 215.5 mg
Vlakna - 1 g