Patlidžane iseći na kockice i dinstati par minuta zajedno sa iseckanim crnim lukom. Dodati jaja, promešati i posuti peršunom.
Kore ređati u tepsiju, premazati uljem, filovati nadevom od patlidžana, preklopiti korama i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.
Pitu peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 35 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Natrijum - 114 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 17.5 mg
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Natrijum - 57 mg
Vlakna - 0.5 g