Toggle Navigation

 

Pituljice sa sirom

Pituljice, kako to domaće zvuči...a tek ukus!

Plativoo
Priprema

Koru staviti na radnu površinu, premazati uljem, preklopiti drugom korom, ponoviti postupak i preklopiti trećom korom.

Filovati sirom i čvrsto umotati. Iseći pituljice i ređ‡ati u tepsiju.

Pituljice premazati kiselom pavlakom umućenom sa jajima i peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumene.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 94 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 46 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 25 mg

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 40 %

Natrijum - 133 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 47 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 12.5 mg

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Natrijum - 66.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 300 g sitnog sira
    • 3 kašike ulja
    • 3 jajeta
    • 250 g kisele pavlake