Toggle Navigation

 

Zapečeni karfiol i brokoli sa sirevima

Karfiol ima vrlo malo kalorija, a veoma je bogat vitaminom C. Najveći svetski proizvođači su Kina i Indija.

Plativoo
Priprema

Umutiti jaja sa sitnim sirom, kiselom pavlakom i jogurtom, promešati i pripremiti preliv.

U tepsiju staviti u redovima, karfiol i brokoli, posoliti, pobiberiti, preko povrća staviti rendanu mocarelu, dimljeni trapist, preliti pripremljenim prelivom i na kraju posuti parmezanom.

Zapeći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 390 kcal

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 28 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 52 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 133 mg

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Natrijum - 912 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 66.5 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Natrijum - 456 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g karfiola (barenog)
    • 200 g brokolija (barenog)
    • 100 g mocarele
    • 100 g dimljenog trapista
    • 100 g sitnog sira
    • 100 g kisele pavlake
    • 150 ml jogurta
    • 40 g rendanog parmezana
    • 2 jaja
    • 2 kašike ulja
    • so,
    • biber