Umesiti mekše testo od brašna, ulja, soli, sode bikarbone i vode.
Krompir izrendati, a crni luk iseckati. Zagrejati ulje, izdinstati luk, dodati krompir, posoliti i pobiberiti.
Testo razviti na list debljine pola centimetra, filovati nadevom od krompira i uviti u rolat.
Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Pečenu pitu isprskati vrucom vodom sa uljem, vratiti u rernu i zapeći dok se ne formira hrskava korica.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Natrijum - 160 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 87.5 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Natrijum - 80 mg
Vlakna - 1 g