Toggle Navigation

 

Posna pita od krompira

Odlična i kad je post i kad nije.

Plativoo
Priprema

Umesiti mekše testo od brašna, ulja, soli, sode bikarbone i vode.

Krompir izrendati, a crni luk iseckati. Zagrejati ulje, izdinstati luk, dodati krompir, posoliti i pobiberiti.

Testo razviti na list debljine pola centimetra, filovati nadevom od krompira i uviti u rolat.

Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Pečenu pitu isprskati vrucom vodom sa uljem, vratiti u rernu i zapeći dok se ne formira hrskava korica.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 175 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 69 %

Natrijum - 160 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 87.5 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %

Natrijum - 80 mg

Vlakna - 1 g

Vreme pripreme

70 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Testo:
    • 500 g pšeničnog brašna
    • 50 ml ulja
    • 1 kašičica soli
    • 200 ml mlake vode
    • 1 kašika sode bikarbone
  • Nadev:
    • 600 g krompira
    • 300 g crnog luka
    • so,
    • biber
    • 1 kašika ulja
Ključne reči:
krompir crni luk biber ulje