Toggle Navigation

 

Projice sa spanaćem

Spanać je izuzetno bogat mineralima i vitaminima, posebno vitaminima A i K, kao i folatima i luteinom, koji su važni u prevenciji određenih bolesti oka.

Priprema

Umutiti jaja, pa postepeno dodavati kukuruzno i pšenično brašno, griz, sitan sir, kiselu pavlaku, prašak za pecivo, mleko i sitno iseckan bareni spanać.

Pripremiti skoro tečno testo, razliti u kalupe i projice peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta.

Projice sa spanaćem izvaditi iz rerne, kratko prohladiti i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 40 kcal

Natrijum - 74 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 38 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 55 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 20 kcal

Natrijum - 37 mg

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 19 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g kukuruznog brašna
    • 150 g pšeničnog brašna
    • 100 g sitnog sira
    • 200 g kisele pavlake
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 5 jaja
    • 200 g barenog spanaća
    • 100 ml mleka
    • 50 g kukuruznog griza