Toggle Navigation

 

Rolnice sa ajvarom i feta sirom

Domaći ajvar, aromatičan i ukusan prilog od povrća, pravi se od pečene crvene paprike, paradajza, patlidžana i začina. Međutim, postoje i druge, interesantne kombinacije, kao što su ajvar od zelenog paradajza sa renom i belim lukom ili ajvar od patlidžana sa đumbirom. Svakako ih probajte!

Priprema

Lisnato testo razvući na veći list i iseći na kocke.

Filovati ajvarom i fetom, zaviti u rolnice, poređati u tepsiju, premazati umućenim žumancetom i posuti bademima.

Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 20 minuta.

Rolnice poslužiti uz sok od jabuke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 330 g

Energetska vrednost porcije - 480 kcal

Natrijum - 800 mg

Masti - 28 g

Masti (%) - 51 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 75 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 49 g

Ugljeni hidrati (%) - 40 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 165 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Natrijum - 400 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 25.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 37.5 mg

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 24.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g lisnatog testa
    • 100 g feta sira
    • 100 g ajvara
    • 1 žumance
    • 40 g usitnjenih badema
    • 800 ml sok od jabuke
Ključne reči:
linato testo ajvar feta sir badem