Toggle Navigation

 

Slani jogurt kolač sa maslinama

Masline u pakovanjima koja nisu otvorena mogu da stoje do 2 godine na sobnoj temperaturi, dok načeta pakovanja mogu da se drže u frižideru do dve nedelje.

Plativoo
Priprema

Penasto umutiti jaja, dodati jogurt, brašno pomešano sa praškom za pecivo, polako mutiti i dodati ulje i mleko. Mesiti testo i paziti da ne bude jako tvrdo.

U testo dodati rendani trapist i šunkaricu, promešati i razliti u tepsiju.

Preko testa poređŠati crne masline i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180°C.

Jogurt kolač peći oko 25 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 26 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 114 mg

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Natrijum - 800 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 57 mg

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Natrijum - 400 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Testo:
    • 200 ml jogurta
    • 2 jajeta
    • 300 g pšeničnog brašna
    • 100 ml ulja
    • 100 ml mleka
    • 1 prašak za pecivo
    • so,
    • biber
  • Prilog:
    • 150 g rendanog trapista
    • 150 g šunkarice
    • 80 g crnih maslina bez koštice