Razmutiti kvasac sa malo mleka i šećera i ostaviti oko 10 minuta da nabubri.
Umesiti testo od pšeničnog brašna, ulja, pripremljenog kvasca i malo soli (ne preterivati sa soljenjem jer je slanina slana). Kad se testo počne odvajati od zidova posude u kojoj se mesi, staviti ga na radnu površinu, blago premesiti i podeliti na četiri jednaka dela. Ostaviti testo oko pola sata na toplom mestu da se udvostruči.
Svaki deo testa razviti oklagijom i iseći na trouglove. Na svako parče staviti malo iseckane slanine, uviti kifle i staviti u pleh obložen papirom za pečenje.
Kifle premazati žumancetom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne dobiju zlatnu boju.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 17 mg
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Natrijum - 213 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 8.5 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Natrijum - 106.5 mg
Vlakna - 0.5 g