Toggle Navigation

 

Sojini rolat trouglovi

Sojine ljuspice pre pripreme potopite u vodu i ostavite da odstoje oko 10 minuta da bi nabubrile. Nakon toga možete ih koristiti i dodati ostalim sastojcima - mesu, povrću...

Priprema

U činiju staviti brašno, kvasac, so, šećer, omekšali margarin i uz dolivanje vode i mleka umesiti glatko
testo. Podeliti testo na tri jufke i ostaviti na toplom da se udvostruči.

U činiji sjediniti sitan sir, jaja, ljuspice soje i šampinjone.

Testo razviti oklagijom na pravougaonik, premazati smesom i urolati. Rolat seći dijagonalno tako da se dobiju trouglovi.

Poređati ih u pripremljen pleh, premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumene.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 234 kcal

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 28 mg

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Natrijum - 135 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 55 g

Energetska vrednost porcije - 117 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 14 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Natrijum - 67.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

65 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Testo:
    • 1 kg brašna
    • 1 suvi kvasac
    • 250 ml toplog mleka
    • 450 ml mlake vode
    • 1 kašičica soli
    • 1 kašika šećera
    • 100 g margarina
  • Nadev:
    • 400 g sitnog sira
    • 2 jaja
    • 100 g hidriranih sojinih ljuspica
    • 100 g šampinjona
  • Premaz:
    • 1 jaje
    • susam