Toggle Navigation

 

Štapići sa sirom

Biber je jedan od najrasprostranjenijih i najvažnijih začina u kulinarstvu. Pod pojmom „biber“ obično se misli na crni biber koji se na tržištu može naći ceo, mleven, lomljen, sterilizovan ili dehidriran. Cela zrna bibera se obično stavljaju u supe i marinade.

Priprema

U činiji umutiti margarin, dodati sitan sir, so, mleveni beli biber, kiselo mleko, prašak za pecivo i brašno.

Dobro izraditi testo i razviti oklagijom na list debljine 1 cm. Iseći štapiće i ređati u pripremljenu tepsiju.

Štapiće premazati umućenim jajetom, posuti susamom i belim mlevenim biberom.

Ispeći štapiće u zagrejanoj rerni na 220*C, 25 minuta. Servirati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 93 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 6 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 52 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 40 kcal

Natrijum - 46.5 mg

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 3 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g brašna
    • 250 g sitnog sira od obranog mleka
    • so
    • 125 g margarina
    • 125 ml kiselog mleka
    • beli biber
    • 1 jaje
    • susam
    • 1 prašak za pecivo