Spanać usitniti, dodati slan sir, posoliti, pobiberiti i promešati fil.
Lisnato testo razviti oklagijom, iseći na kocke i staviti u podmazan kalup za mafine.
U korpice sasuti fil od spanaća i sira, posuti lanom i peći u rerni zagrejanoj na 20°C oko 20 minuta.
Gotove korpice izvaditi iz kalupa, na svaku staviti kolut barenog jajeta i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 56 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 71 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Natrijum - 396 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 35.5 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Natrijum - 198 mg
Vlakna - 0.5 g