Toggle Navigation

 

Zeljanica korpice

Spanać se gaji u toku cele godine i predstavlja pravu riznicu zdravih materija - 100 grama spanaća sadrži 1400mg raznih mineralnih sastojaka.

Plativoo
Priprema

Spanać usitniti, dodati slan sir, posoliti, pobiberiti i promešati fil.

Lisnato testo razviti oklagijom, iseći na kocke i staviti u podmazan kalup za mafine.

U korpice sasuti fil od spanaća i sira, posuti lanom i peći u rerni zagrejanoj na 20°C oko 20 minuta.

Gotove korpice izvaditi iz kalupa, na svaku staviti kolut barenog jajeta i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 71 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Natrijum - 396 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 35.5 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %

Natrijum - 198 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g lisnatog testa
    • 200 g barenog spanaća
    • 300 g sitnog sira
    • so,
    • biber
    • 4 kuvanih jaja
    • lan
Ključne reči:
spanać sir lisnato testo