Toggle Navigation

 

Zemičke sa ovsenim pahuljicama

Savršeno ukusno.

Plativoo
Priprema

U posudu staviti ovseno i pšenično brašno, dodati ovsene pahuljice, maslinovo ulje, kvasac, šećer i so, postepeno dolivati mlaku vodu i umesiti glatko testo.

Ostaviti oko pola sata da se testo udvostruči, oblikovati zemičke, staviti u tepsiju i ostaviti još 20 minuta.

Premazati zemičke vodom, posuti pahuljicama i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 315 kcal

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 67 g

Ugljeni hidrati (%) - 73 %

Natrijum - 106 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 157.5 kcal

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 7.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 33.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 36.5 %

Natrijum - 53 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g ovsenog brašna
    • 100 g ovsenih pahuljica
    • 200 g pšeničnog brašna
    • 350 ml mlake vode
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 1 kesica suvog kvasca
    • 1 kašičica soli
    • 1 kašika šećera