Toggle Navigation

 

Banana kolačići

Suvo grožđe predstavlja veoma značajan izvor energije, hranljivih materija, vitamina i dijetnih vlakana. U 100 g suvog grožđa ima više od 320 kcal, a sve hranljive i zaštitne materije, osim vitamina C se nalaze u u većoj koncentraciji u odnosu na sveže grožđe.

Priprema

Banane izgnječiti u činiji. Dodati obe vrste brašna, margarin, jaja, suvo grožđe i prašak za pecivo. Umesiti testo, praviti polmesece i ređati u tepsiju. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220*C, 20 minuta. Pečene kolačiće izvaditi iz rerne i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Natrijum - 25 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 10 g

Energetska vrednost porcije - 25 kcal

Natrijum - 12.5 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 5.5 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 3 g

Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 4 banane
    • 200 g sojinog brašna
    • 70 g ovsenog brašna
    • 40 g biljnog margarina
    • 2 jaja
    • 30 g suvog grožda