Toggle Navigation

 

Zlatni paketići

Kečap, bilo da je domaće proizvodnje ili kupljen u prodavnici, zahvaljujući glavnom sastojku - paradajzu, odn. likopenu koji je snažan antioksidans, ima veoma blagotvorno dejstvo na kardiovaskularni sistem jer razara „loš“ LDL holesterol.

Priprema

U činiju staviti brašno, suvi kvasac, šećer, so, ulje, vodu i mleko. Umesiti glatko testo i ostaviti da odstoji oko 20 minuta.

Razviti oklagijom testo na tanji list i iseći kvadrate (10X10 cm).

U činijici pomešati hidrirane sojine ljuspice, kečap i bosiljak, promešati i napraviti nadev. Staviti na sredinu svakog kvadrata po malo nadeva i preklopiti krajevima testa.

Poređati paketiće u tepsiju, premazati umućenim jajetom i ispeći u zagrejanoj rerni na 200*C, 25 minuta.

Pečene paketiće servirati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Natrijum - 68 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Natrijum - 34 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 5.5 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g pšeničnog brašna
    • 1 kesica suvog kvasca
    • 1 kašika šećera
    • so
    • 100 ml tople vode
    • 150 ml mleka
    • 50 ml ulja
    • 150 g hidriranih sojinih ljuspica
    • 50 g kečapa
    • bosiljak
    • 1 jaje