Toggle Navigation

 

Dečji punč

Prilikom kupovine, ako je moguće, pomirišite cimet kako bi bili sigurni da ima karakterističan slatkasti miris po kojem ćete znati da je svež. Mleveni cimet daće istančan egzotičan ukus mesnim jelima od jagnjetine, piletine i mlevenog mesa.

Priprema

Skuvati voćni čaj, dodati cimet i promešati.

U topao čaj dodati sok od pomorandže i jabuke, promešati i kuvati dok ne proključa.

Pomorandže oljuštiti, iseckati na kockice i staviti u činiju za punč. Preliti medom, promešati i sipati skuvan punč.

Dečji punč sipati u čaše, dekorisati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Natrijum - 8 mg

Masti (%) - 2 %

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 96 %

Vlakna - 1 g

Masti - 0 g

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 85 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Natrijum - 4 mg

Masti (%) - 1 %

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 1 %

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 0.5 g

Masti - 0 g

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 ml soka od pomorandže
    • 200 ml soka od jabuke
    • 1 kašičica cimeta
    • 2 pomorandže
    • 4 kašike meda
    • 400 ml voćnog caja
Ključne reči:
pomorandža med cimet