Toggle Navigation

 

Frape od banana sa višnjama

Banane se beru još dok su zelene, da bi polako sazrevale na prodajnim mestima. Sobna temperatura je idealna za proces zrenja i taj proces traje od 5 do 7 dana. Kora će potamneti ali sve dok ne ispuca one se slobodno mogu jesti jer ništa ne gube od svoje vrednosti i ukusa. 

Plativoo
Priprema

U blender staviti banane, šećer i mleko i izmiksirati. Sipati u visoku čašu i u svaku staviti po malo višanja. Dekorisati po želji. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 270 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Masti - 2 g

Masti (%) - 7 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 49 g

Ugljeni hidrati (%) - 82 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 135 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Masti - 1 g

Masti (%) - 3.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 2.5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 24.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 4 banane
    • 500 ml mleka
    • 4 kašike žutog šećera
    • 50 g višanja
Ključne reči:
banane mleko višnje žuti šecer