Toggle Navigation

 

Frape od banane

S obzirom na to da se banane beru dok su još zelene, nije neuobičajeno da se u prodaji nađu zelenkasti, nedovoljno zreli plodovi. Takve banane kupite ukoliko ne nameravate odmah da ih konzumirate, ali ih ostavite da sazru na sobnoj temperaturi. Najlepše su zlatno žute banane, često sa po kojom smeđom pegom na kori i takve valja upotrebiti odmah. 

Plativoo
Priprema

Banane oljuštiti, iseckati i izmiksirati. Dodati sok od limuna, med, mleko i biljnu pavlaku. Dobro izmiksati sve sastojke, razliti u čaše i ukrasiti voćnim topingom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 50 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 77 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 105 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Natrijum - 25 mg

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 38.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 4 banane
    • 200 ml mleka
    • sok od jednog limuna
    • 100 ml slatke pavlake
    • breskve
Ključne reči:
banane mleko med