Toggle Navigation

 

Frape od kivija

Kivi nazivaju voćem večne mladosti. Izuzetno je bogat vitaminima i mineralima, a naučnici su utvrdili da svež kivi u svakodnevnoj ishrani jača efikasnost belih krvnih zrnaca u obnavljanju oštećenog DNK.

Priprema

Kivi oguliti, iseći na kockice i staviti u blender.

Dodati smeđi šećer i vanil-šećer, mleko, led i izmiksati frape.

Frape od kivija sipati u duboku čašu, dekorisati i poslužiti hladan.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 500 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Natrijum - 161 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 10 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 81 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 80.5 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 4 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 40.5 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

1

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 ml mleka
    • 200 g kivija
    • 1 vanil šećer
    • 50 g smedeg šecera
    • izmrvljeni led
Ključne reči:
mleko kivi vanil šećer