Toggle Navigation

 

Šejk od breskve

Breskva se koristi za pripremu velikog broja poslatica. Treba izbegavati njeno kuvanje ili pečenje, jer time gubi dragocene hranljive materije.

Plativoo
Priprema

Izmiksati breskve, mleko i med u blenderu. Gotov šejk sipati u čaše, ukrasiti kuglom sladoleda i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 90 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 14 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 27 g

Ugljeni hidrati (%) - 66 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 102.5 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 45 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 10 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 7 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 13.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 200 g bresaka
    • 500 ml mleka
    • 40 g meda
    • 4 kugla sladoleda od cokolade
Ključne reči:
breskve mleko med