Toggle Navigation

 

Topla čokolada sa đumbirom

Nutritivni sastav korena đumbira je vrlo raznovrstan. Od minerala, đumbir u značajnijim količinama sadrži kalijum, bakar, magnezijum i mangan. Od vitamina sadrži vitamin C, vitamine B grupe, poput vitamina B6, pantotenske kiseline i niacina.

Priprema

Sve sastojke staviti u šerpu i kuvati, uz stalno mešanje, na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi.

Sipati u dekorisane čaše i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 70 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 8 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 54 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 35 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 4 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 16.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 100 g crne čokolade
    • 500 ml mleka
    • 500 ml vode
    • 2 kašičice mlevenog đumbira
    • 2 kašike meda
Ključne reči:
crna čokolada đumbir mleko med