Toggle Navigation

 

Voćni musli jogurt

Umesto ekstrakta vanile, može se koristiti šipka vanile. Najviše arome će dati ukoliko se stavi i zakuva zajedno sa mlekom ili ako se šipka nožem podeli na dva dela i izvade semenke koje se upotrebe za izradu jela (najčešće poslastice). Vanila se može izvaditi, oprati i osušiti i sačuvati u zatvorenoj posudi ili u šećeru do sledeće upotrebe. 

Plativoo
Priprema

Musli potopiti u jogurt i ostaviti da odstoji. Razmućen puding skuvati u mleku i ohladiti. šipku vanile raseći, izvaditi nožem zrnca i umešati u krem. Sjediniti krem i jogurt sa muslijem, razliti u čaše i do služenja držati u frižideru. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 190 kcal

Natrijum - 184 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 6 %

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 44 g

Ugljeni hidrati (%) - 78 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 85 g

Energetska vrednost porcije - 95 kcal

Natrijum - 92 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 3 %

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 4.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 ml mleka
    • 1 puding od vanile
    • 1 šipka vanile
    • 100 g šećera
    • 600 ml jogurta