U činiju staviti med, senf, sok od limuna i 4 kašike maslinovog ulja, promešati i pripremiti marinadu.
Piletinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti, staviti u marinadu i ostaviti da odstoji oko sat vremena.
Na alu-foliju staviti čenove belog luka i šampinjone (odstraniti nožice i koristiti samo šešire), preliti preostalom maslinovim uljem, posoliti, pobiberiti, posuti ruzmarinom i dobro zatvoriti. Staviti u tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 2000C oko 10 minuta.
Mariniranu piletinu ispeći u zagrejanom tiganju.
Servirati piletinu i šampinjone i posuti proprženim susamom.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 37 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 87 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 384 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 43.5 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Natrijum - 192 mg
Vlakna - 2 g