Toggle Navigation

 

Piletina u limun marinadi

Uz malo truda, prava gozba.

Plativoo
Priprema

U činiju staviti med, senf, sok od limuna i 4 kašike maslinovog ulja, promešati i pripremiti marinadu.

Piletinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti, staviti u marinadu i ostaviti da odstoji oko sat vremena.

Na alu-foliju staviti čenove belog luka i šampinjone (odstraniti nožice i koristiti samo šešire), preliti preostalom maslinovim uljem, posoliti, pobiberiti, posuti ruzmarinom i dobro zatvoriti. Staviti u tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 2000C oko 10 minuta.

Mariniranu piletinu ispeći u zagrejanom tiganju.

Servirati piletinu i šampinjone i posuti proprženim susamom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 420 kcal

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 37 %

Masti - 22 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 87 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Natrijum - 384 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 18.5 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 43.5 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Natrijum - 192 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

75 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g piletine
    • 40 g meda
    • 30 g senfa
    • 1 limun
    • 5 kašika maslinovog ulja
    • 500 g šampinjona
    • ruzmarin
    • so,
    • biber
    • beli luk
    • susam