Toggle Navigation

 

Banana krem

Neverovatan je broj mogućnosti njene primene za torte u kojima je ona glavni sastojak, kao i za voćne kupove, a čuveni banana-split je kraljica među sladoled kupovima.

Priprema

Dve banane sitno iseckati i poprskati sokom od limun.

Preostale banane izmiksati i preliti sokom od limuna.

Umutiti slatku pavlaku, dodati sir i miksirane banane.

Podeliti masu na dva dela i u jedan staviti corn flakes, promešati i sipati u činije.

U drugi deo mase staviti iseckane banane, lagano promešati i staviti preko prvog fila.

Ohladiti krem, ukrasiti i poslužiti. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine - 10 g

Masti - 6 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 5 g

Porcija za odraslu osobu - 1 g

Ugljeni hidrati (%) - 37 %

Ugljeni hidrati (%) - 65 %

Natrijum - 151 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine - 5 g

Masti - 3 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Porcija za odraslu osobu - 0.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %

Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %

Natrijum - 75.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 banane
    • sok od jednog limuna
    • 200 g krem sira
    • 150 ml slatke pavlake
    • 100 g čokoladnog kornfleksa