Toggle Navigation

 

Čokoladna piramida

Jezgro oraha se u kuvanju koristi ceo, naseckan ili potpuno usitnjen. Svojim gorko-slatkastim ukusom se koristi za izradu kolača, torti, pita, pudinga, kao i salata, čorbi i najrazličitijih jela.

Plativoo
Priprema

Čokoladu rastopiti. U posudu staviti mlevene orahe, šećer u prahu, iseckane žele bombone, puter i čokoladu, promešati i umesiti. Od mase formirati piramidu, staviti u frižider da se ohladi. Servirati čokoladnu piramidu isečenu na manje komade.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 4 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 55 %

Natrijum - 5 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 12.5 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 1.5 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 2 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %

Natrijum - 2.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

20 min.

Sastojci

    • 200 g čokolade
    • 1 kašika putera
    • 100 g žele bombona
    • 50 g mlevenih oraha
    • 100 g šećera u prahu