Toggle Navigation

 

Dronjava (čupava) pita

Kolač mog detinjstva....

Plativoo
Priprema

Sjediniti sastojke za testo, podeliti na tri dela i ostaviti da odstoji pola sata. 

Umutiti sastojke za fil. 

Razviti oklagijom prvu koru i staviti u đuveč tepsiju, prethodno namašćen i posut brašnom. Premazati polovinom fila, staviti drugu razvijenu koru, dodati preostali fil i treću lopticu testa narendati na krupno rende preko fila. Ispeći kolač u rerni na 200*C, oko 25 minuta, dok ne porumeni

Ohladiti, posuti prah šećerom, iseći na kocke i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 190 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 28 mg

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 51 %

Natrijum - 77 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 95 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 14 mg

Ugljeni hidrati - 12.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %

Natrijum - 38.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 300 g brašna
    • 1 margarin
    • 150 g šećera
    • 4 žumanca
    • 2 kašike mleka
    • praška za pecivo
  • Premaz:
    • 4 belanceta
    • vanil šećer
    • 200 g šećera
    • 2 kašike pekmeza od kajsije
    • 100 g seckanih oraha