Toggle Navigation

 

Kinder bajadera

Da vam se ne bi stvarale grudvice prilikom pripreme glazure u kojoj koristite mleko u prahu, pažljivo ga mešajte sa ostalim sastojcima.

Priprema

Ušpinovati šećer sa vodom, da bude gusto (kao za slatko). U to dodati margarin, mleveni keks, orahe i rastopljenu čokoladu. Rasporediti smesu po kalupu. Napraviti glazuru od ušpinovanog šećera sa vodom, margarinom i mlekom u prahu. Preliti glazurom donju masu, rasporediti ravnomerno i ostaviti kolač na hladnom mestu da se ohladi i stegne. Kinder kolač iseći na kocke i po želji ukrasiti sa malo istopljene čokolade.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 70 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 51 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 10 g

Energetska vrednost porcije - 40 kcal

Natrijum - 35 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 25.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

30 min.

Sastojci

  • Kora:
    • 150 g šećera
    • 100 ml vode
    • 125 g margarina
    • 250 g mlevenog keksa
    • 100 g mlevenih oraha
    • 50 g čokolade
  • Bela glazura:
    • 200 g šećera
    • 500 ml vode
    • 125 g margarina
    • 150 g mleka u prahu