Toggle Navigation

 

Komisbrot sa brusnicama

Gotovo 90% sveže brusnice sačinjava voda.

Plativoo
Priprema

Umutiti penasto belanca, dodati šećer i mutiti sve dok se šećer ne rastopi.

Dodati brašno, prstohvat soli, rastopljen margarin, brusnice, suvo grožđŽe i suve kajsije, orahe i kakao. Smesu promešati i razliti u pripremljen rebrasti kalup.

Kolač peći u rerni zagrejanoj na 150°C oko pola sata.

Komisbrot ohladiti, prevrnuti na tacnu i iseći na manje komade.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Natrijum - 87 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 117.5 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Natrijum - 43.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 7 belanaca
    • 100 g šećera
    • 200 g brašna
    • 60 g margarina
    • 200 g brusnica
    • 100 g iseckanih oraha
    • 100 g suvog grožda
    • 100 g iseckanih suvih kajsija
    • 1 kašičica kakaa
    • so,