Toggle Navigation

 

Kompot od jabuka

Vrlo jednostavna poslastica za pripremu, lako svarljiva, nisko energetska i praktično bez masti. Jedna velika neoljuštena jabuka prava je riznica vlakana – obezbeđuje nešto više od 5 g zdravlju toliko potrebnih vlakana.

Plativoo
Priprema

Jabuke oljuštiti i iseći na kriške.

Kada proključa voda sa šećerom dodati jabuke i kuvati 10 minuta, pred kraj dodati sok od limuna i cimet.

Kuvati još 1 minut pa skloniti sa vatre, rashladiti i služiti hladno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 275 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Natrijum - 2 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 96 %

Vlakna - 4 g

Masti - 0 g

Masti (%) - 2 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 137.5 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Natrijum - 1 mg

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 1 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 2 g

Masti - 0 g

Masti (%) - 1 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Broj osoba

6

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 60 g šećera
    • 700 ml vode
    • 4 kisele jabuke
    • 1 limun
    • cimet
Ključne reči:
jabuka cimet kompot limun