Toggle Navigation

 

Pileći bataci u medu i senfu

Osim u poslasticama, med se odlično slaže sa različitim začinima pa se zato vrlo često upotrebljava i u slanim jelima, kao dodatak marinadama, prelivima za salate, kao i za premazivanje pečenja. Ako se med kristalizovao, u tečno stanje ga možete vratiti vrlo lako ako teglu sa medom ostavite neko vreme u šerpi sa toplom vodom

Priprema

Pileće batake iseći na komade i poređati u tepsiju. U činiji umutiti med, senf, dodatak za jelo, ulje i ruzmarin. Umućenu masu preliti preko mesa, dodati krompir isečen na kriške i rendanu jabuku. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 50 minuta. Pred kraj pečenja skinuti foliju i zapeći batake oko 10 minuta.

recept by Dijana

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 310 g

Energetska vrednost porcije - 415 kcal

Natrijum - 192 mg

Masti - 21 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 133 mg

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 35 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 155 g

Energetska vrednost porcije - 207.5 kcal

Natrijum - 96 mg

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 66.5 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 17.5 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 kg pilećih bataka
    • 1 kašika meda
    • 1 kašika senfa
    • 1 kašicica ruzmarina
    • 100 ml ulja
    • 4 krompira
    • 1 zelena jabuka