Toggle Navigation

 

Lisnate banane

Banana je u kulinarstvu omiljena voćka, naročito u poslastičasrkom delu. Neverovatan je broj mogućnosti njene primene za torte u kojima je ona glavni sastojak, kao i za voćne kupove, a čuveni banana-split je kraljica među sladoled kupovima.

Priprema

Lisnato testo podeliti na 4 dela i svaki deo rastanjiti oklagijom.

Testo posuti žutim šećerom, staviti bananu i uviti u rolat.

Rolat iseći na manje komade i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.

Premazati umućenim jajetom, posuti žutim šećerom i peći u rerni zagrejanoj na 180*C dok ne porumene.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 113 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 51 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 9 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Natrijum - 95 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 56.5 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 25.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 4.5 mg

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Natrijum - 47.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 banane
    • 450 g lisnatog testa
    • 100 g žutog šećera
    • 1 jaje