Toggle Navigation

 

Malina krem torta

Maline, sveže ili duboko zamrznute, zbog svoje izuzetno osvežavajajuće aromatičnosti predstavljaju izvrstan dodatak kremovima, musevima od bele ili crne čokolade, panna cotti i drugim poslasticama. Maline su bogate pektinom, pa su idealne za pripremu džemova, želea i marmelada.

Plativoo
Priprema

Maline i šećer staviti u šerpu i kratko prokuvati.

Dodati razmućen želatin, promešati i ostaviti da se stegne.

Umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, dodati fil od malina i lagano promešati.

Polovinu čokolade narendati na dno kalupa, sipati krem masu od malina, poravnati i odgore narendati ostatak čokolade.

Tortu ohladiti, ukrasiti malinama i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Natrijum - 7 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Natrijum - 3.5 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

18

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 ml slatke pavlake
    • 600 g malina
    • 2 kesice želatina
    • 100 g čokolade
    • 150 g šećera