Toggle Navigation

 

Oblande sa smokvama

Prepune hranljivim sastojcima, smokve su ljubičaste, bakarne ili žuto – zelene boje.

Priprema

Suve smokve i suvo grožđe samleti u mašini za meso.

Izmešati smokve, suvo grožđe i mlevene orahe i promešati.

Skuvati šećer sa vodom i u vruć sirup dodati fil od oraha, smokava i suvog grožđa.

Promešati fil, a zatim tako vrućim filom premazivati listove oblande (list po list) i ostaviti da se stegnu.

Oblande sa suvim smokvama iseći na pravougaonike ili romboide, servirati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 0 g

Porcija za odraslu osobu - 0 g

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 60 %

Hlorid - 11 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 10 g

Energetska vrednost porcije - 35 kcal

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 0 g

Porcija za odraslu osobu - 0 g

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Hlorid - 5.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

60

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g suvih smokava
    • 200 g mlevenih oraha
    • 100 g suvog grožda
    • 250 g šećera
    • 250 ml vode
    • 1 pakovanje oblandi