Toggle Navigation

 

Oblande sa alvom i lešnicima

Lešnik je pun vitamina E koji je poznati antioksidans, vitamina C, ali i minerala kao što su kalijum, fosfor, magnezijum i kalcijum. Lep ukus potiče od ulja kojih ima oko 60 odsto

Priprema

Ušpinovati šećer sa malo vode, pa dodati margarin, kad se istopi dodat alvu, lešnike i vanil-šećer. Sve dobro izmešati. Toplom masom filovati oblande, pritisnuti ih da bi se stegle i ostaviti da se ohlade. Rastopiti čokoladu sa šećerom u prahu i uljem i premazati oblande. Oblande sa alvom i lešnicima iseći na štangle.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 95 kcal

Natrijum - 29 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 60 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 10 g

Energetska vrednost porcije - 47.5 kcal

Natrijum - 14.5 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 1 %

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

60

Vreme pripreme

30 min.

Sastojci

    • 200 g alve
    • 200 g šećera
    • 200 g mlevenog pečenog lešnika
    • 250 g margarina
    • 1 kesica vanil šećera
    • 100 g čokolade
    • 1 kašika šećera u prahu
    • 1 kašika ulja
    • 1 pakovanje oblandi