Toggle Navigation

 

Puslice od jagoda

Slatko, slatko, najslađe!

Priprema

Umutiti penasto belanca i šećer.

Dodavati uz stalno mešanje preostale sastojke.

Jagode sitno iseckati, dodati u pripremljenu smesu i lagano promešati varjačom.

Stavljati po malo mase u pripremljenu tepsiju i staviti puslice da se suše u zagrejanoj rerni na 150*C.

Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati iseckane jagode i čokoladu u prahu.

Puslice servirati na tanjir uz krem.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 59 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 18 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Natrijum - 18 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 29.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 9 mg

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Natrijum - 9 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 4 belanceta
    • 250 g šećera
    • 2 kašičice kukuruznog brašna
    • sok od jednog limuna
    • 250 g iseckanih oraha
    • 5 komada jagoda
  • Krem:
    • 300 ml slatke pavlake
    • 500 g jagoda
    • 20 g čokolade u prahu
Ključne reči:
jaja šećer orasi jagode