Toggle Navigation

 

Rolat od kafe

Kafa se priprema od zrna drveta Coffea, iz familije Rubiaceae. Prvi put je isproban u Etiopiji, a tamo se i danas ispijanju kafe pridaje naročit značaj, skoro ritualan.

Priprema

U činiji sjediniti margarin, ekstrakt i šećer.

Posebno umutiti keks, čokoladu u prahu i kafu.

Na celofan razvući masu od keksa i premazati belim filom.

Uviti u rolat, ostaviti da se stegne i iseći na tanke šnite.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 59 %

Natrijum - 210 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 75 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %

Natrijum - 105 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g mlevenog keksa
    • 250 g šećera u prahu
    • 150 g margarina
    • 200 ml skuvane kafe
    • 1 kašika čokolade u prahu
    • ekstrakt vanile