Toggle Navigation

 

Torta od bresaka

Plod breskve je veoma sočan i aromatičan, najčešće se koristi svež, mada se može preraditi u sok, kompot, džem ili marmeladu.

Plativoo
Priprema

Breskve dobro ocediti od soka. U činiji pomešati rum, cimet i vanil-šećer. Staviti unutra polutke bresaka i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Piškote umakati u sok od bresaka i ređati po dnu kalupa.

Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati lešnike i promešati. Staviti polovinu fila u kalup, poređati polutke bresaka, s tim da budu okrenute ravne strane na gore. Rendanu čokoladu staviti u sredinu bresaka. Premazati preostalim filom, poređati preostale piškote i ohladiti tortu.

Pre služenja je preokrenuti na tacnu i dekorisati šlagom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 105 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 16 g

Masti (%) - 50 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 133 mg

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Natrijum - 55 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 52.5 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 66.5 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Natrijum - 27.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

30 min.

Sastojci

    • 600 g piškota
    • 800 g breskvi iz kompota
    • 200 ml ruma
    • cimet
    • vanil šećer
    • 400 ml slatke pavlake
    • 150 ml mlevenih lešnika
    • 60 g rendane čokolade