Razdvojiti žumanca od belanaca. Od belanaca umutiti šaum, a u žumanca dodati brašno, prašak za pecivo, šećer, narendanu koru i sok od 1 pomorandže i mutiti dok se ne dobije smesa gušća od smese za palačinke.
Spojiti šaum sa smesom od žumanaca, razliti u kalup i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 20 minuta.
Za fil narendati koru od 2 pomorandže, dodati slatku i kiselu pavlaku, šećer i 200 ml đusa od pomorandže i dobro umutiti. Fil ostaviti da se dobro ohladi.
Pečenu koru iseći na dva dela. Donju koru preliti đusom, premazati filom i preklopiti drugom korom. I gornju koru preliti đusom, premazati preostalim filom i dekorisati isečenom pomorandžom.
Tortu do posluženja ostaviti na hladnom mestu.
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 74 mg
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Natrijum - 119 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 112.5 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 37 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Natrijum - 59.5 mg
Vlakna - 0.5 g