Toggle Navigation

 

Sorbet od dinje

Alkohol se ne smrzava na niskim temperaturama i dodavanjem male količine u sorbe sprečava se formiranje neželjenih kristala leda. Osim toga, votka je idealna zato što je neutralnog ukusa pa ne menja osnovni ukus sorbea.

Priprema

Komade dinje izmiksirati u blenderu. Dodati sok od pomorandže, šećer u prahu, vodku i vodu. Još malo mutiti, a zatim sipati masu u dublju činiju i staviti da se zamrzne. Povremeno mešati da se dobiju kristali od zaleđene mase. Servirati u činijice i ukrasiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 23 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 1 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 39 g

Ugljeni hidrati (%) - 97 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Natrijum - 11.5 mg

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 0.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 1 %

Ugljeni hidrati - 19.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 48.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g dinje (ošišćene)
    • sok od jedne pomorandže
    • 100 g šećera u prahu
    • 50 ml vodke
    • 200 ml vode