Toggle Navigation

 

Uskršnje čokoladne korpice

Čokolada zbog svoje specifične arome koristi za razne poslastice, napitke, ukrase...Sam ukus crne čokolade (70 % kakaa) dobro se slaže i sa slanim jelima. Tako se Meksiku priprema fenomenalan sos od čilija i crne čokolade. 

Plativoo
Priprema
Čokoladu rastopiti na pari, dodati pahuljice i promešati.
 
Kalupe za mafine sa većim otvorom obložiti pek papirom i rasporediti čokoladnu smesu, tako da ima oblik korpice.
 
Ostaviti da se stegne, zatim lagano izvaditi, poređati na tacnu i napuniti uskršnjim čokoladnim jajima. 

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Masti - 6 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 12.5 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Masti - 3 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Dekoracija:
    • 200 g uskršnjih čokoladnih bombonica
  • Ostali sastojci:
    • 200 g čokolade za kuvanje
    • 85 g ovsenih pahuljica