Toggle Navigation

 

Voćna keks torta

Maline su vrlo osetljivo voće. Najbolje je da ih potrošite istog dana kada ste ih kupili. U frižideru se mogu čuvati najduže dva dana, pod uslovom da ste izdvojili plodove koji su počeli da se kvare.

Priprema

Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti da odstoji. Maline zagrejati u šerpi, dodati želatin i kratko prokuvati. Ostaviti sa strane da se prohladi. Razmutiti puding sa malo mleka. Preostalo mleko skuvati, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U prohlađen puding staviti kockice banana. Kalup obložiti keksom, sipati masu od malina, poklopiti drugim redom keksa, preliti puding sa bananama i poklopiti ponovo sa keksom. Ostaviti tortu u frižider da se hladi. Pre služenja umutiti šlag sa vodom, ukrasiti tortu i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Natrijum - 60 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 71 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 55 g

Energetska vrednost porcije - 97.5 kcal

Natrijum - 30 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

12

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 300 g dijetalnog keksa
    • 1 kesica želatina
    • 300 g malina
    • 1 kesica posnog pudinga od vanile
    • 300 ml obranog mleka
    • 4 banane
    • 1 kesica posnog šlaga
    • 100 ml vode
    • fil 1:
    • fil 2: