Toggle Navigation

 

Krem čorba od praziluka

Praziluk je bogat vitaminima C i B6, manganom, gvožđem i folnom kiselinom i odličan je za regulaciju nivoa šećera u krvi.

Priprema

Iseckan praziluk propržiti na puteru zajedno sa belim lukom.

Zatim dodati brašno, začine, bujon i mleko. Kuvati čorbu oko 20 minuta na laganoj vatri, a nakon toga je izmiksati štapnim mikserom.

Servirati krem čorbu od praziluka u tanjir, preliti biljnom pavlakom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 15 mg

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 58 %

Natrijum - 716 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 7.5 mg

Ugljeni hidrati - 16.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Natrijum - 358 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 praziluk
    • 15 g putera
    • 1 čen belog luka
    • 30 g brašna
    • 500 ml bujona
    • 125 ml mleka
    • so,
    • biber
    • muskatni oraščić
    • 100 ml pavlake za kuvanje