Toggle Navigation

 

Meksička ljuta salata

Mortadela je cenjena tradicionalna italijanska mesna prerađevina karakteristične arome sa visokim sadržajem masti – čak do 75%.

Priprema

Napraviti preliv od senfa, soli, bibera, maslinovog ulja i vinskog sirćeta.

Mortadelu i sir iseći na štapiće, a crveni luk, paradajz, papriku i krastavac na kolutove i sve staviti u činiju.

Dodati kukuruz i sitno iseckanu ljutu papričicu, preliti prelivom, dobro promešati i ostaviti pola sata u frižideru da se ohladi.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Natrijum - 236 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 18 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 75 kcal

Natrijum - 118 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 9 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g mortadele
    • 200 g trapist sira
    • 200 g crvenog luka
    • 200 g paprike
    • 400 g paradajza
    • 100 g krastavca
    • 200 g kukuruza šećerca
    • 1 ljuta papricica
    • 2 kašike vinskog sirćeta
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • so
    • biber
    • 1 kašika senfa